Megközelítés

Gépkocsival az M6-os sztráda Rácalmás/Kulcsi lejáróján kell lehajtani a 6-os számú főútra. A 6-os számú főközlekedési úton Rácalmás bejárónál kell befordulni kisvárosunkba, ezután már végig csak egyenesen, a Duna irányába kell haladni a Fő utcán. A Kúria közelében az eligazodást és parkolást már polgárőrök segítik.

Autóbusz Budapestről a Népligetből indul. Célszerű lassú járattal utazni, ez megáll a 6-os úton Rácalmásnál. Innen gyalog lehet elsétálni a Kúriához, ez kb. 3 km. Gyorsjárattal vagy nem Budapest felől utazva Dunaújvárosba kell menni, majd onnan a Kulcsra közlekedő helyközi járattal Rácalmásra. A Pomóthy étteremig kérj jegyet, a sofőr tudni fogja. Neked majd egy sárga épületet kell keresni, ki lesz rá írva nagy betűkkel, hogy Pomóthy. Ez a 4. megálló a városban, ha mindenhol megáll a busz. Haladj tovább egyenesen, a Kúria felé, ott már polgárőrök segítik a tájékozódást.

A vonattal érkezőknek picit többet kell gyalogolniuk, a vasútállomástól a 6-os út kb. 500 méter, innentől gyalog lehet elsétálni a Kúriához, ez kb. 3 km.

Parkolás

  • Füves nagyparkoló:

A Fő utcáról a Széchenyi térre érve, balra fordulsz (Kulcs felé) a Koltói Anna utcára. Innen az első lehetőségnél jobbra kanyarodsz a szűk Dózsa György utcába, ahol végig egyenesen mész. A lejtő alján balra találod a parkolót.

(GPS: 47°01’43.8″N 18°56’35.3″E)

Térképes segítség

  • Út szélén parkolás (Szentháromság tér):

A Fő utcáról a Széchenyi téren egyenesen áthaladva az út jobb szélére húzódva a parkolás megengedett.

(GPS: 47°01’30.7″N 18°56’31.2″E)

Térképes segítség

  • Temető parkolója:

A Fő utcáról a Széchenyi térre érve, balra fordulsz (Kulcs felé) a Koltói Anna utcára. Innen az első lehetőségnél balra kanyarodva megtalálod temető bejárata előtti parkolót.

(GPS: 47°01’35.9″N 18°56’16.2″E)

Térképes segítség

A parkolást parkoló őrök, az útbaigazítást a rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület tagjai segítik.