Hivatalos versenyzési feltételek és általános szabályok

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja az alábbi hivatalos versenyzési feltételeket és általános szabályokat.

A versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek. A nem megfelelő egészségi állapotból adódó balesetekért, problémákért a szervezők felelősséget nem vállalnak. Versenyző kijelenti, hogy kártérítési igénnyel nem él sérülése és/vagy egészségügyi problémája esetén.

Fotó: Móker Judit

Korlátozások

Ittas vagy drog befolyása alatt lévő személy nem indulhat! Azonnali kizárással jár.

A pálya teljes területén és a versenyközpont közelében a dohányzás tilos!

Egy versenyző csak egy távra nevezhet.

Átnevezés másik távra a verseny napján a helyszíni nevezés idején lehetséges. A távok közti nevezési díj különbséget visszafizetni nem tudjuk, magasabb díjú távra váltás során a különbözetet a helyszínen ki kell fizetni.

A futó útvonal teljes hosszán és a versenyközpontba állatot behozni tilos! Az ebből adódó problémákért felelősséget nem vállalunk.

Felhívjuk a résztvevők figyelmét arra, hogy a verseny védett, illetve Natura 2000 területen kerül megrendezésre, ahol a védett, illetve Natura 2000 terület állapotának, értékeinek megőrzése szükséges és a vadon élő állatok zavarása (akár hangoskodással), a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos!

A verseny által igénybevett területeken található természeti értékek ne szenvedjenek károsodást!

Gépjárművel behajtani tilos!

A verseny során csak a kijelölt útvonalakat lehet igénybe venni, attól eltérni, rövidíteni tilos!

A tűzgyújtás tilos!

Szabályok

A nevezés a befizetés megérkezése és a visszaigazoló e-mail után érvényes. A befizetett díj visszafizetésére nincs lehetőség. Másik személynek átruházni lehetséges.

Rajtcsomag átvétel csak fényképes igazolvánnyal lehetséges. A rajtszámot végig látható helyen kell viselni. A rajtszámot módosítani, megrongálni, eltakarni tilos! A szervezők fenntartják a jogot, hogy az előre be nem jelentett helyen is ellenőrizhetik a futókat.

Az útvonal egy része természetvédelmi területen halad, ezért kérjük, fokozottan figyeljetek a szemét elhelyezésére. Szemetelni tilos! Szervezőknek joga van kizárni a szemetelőket!

Kizárási okok: Letérés a kijelölt útvonalról, ellenőrzőpont kihagyása, szemetelés, szándékos természetrongálás, károkozás, nem megfelelő tiszteletlen viselkedés, rendbontás, garázdaság, rajtszám szándékos letakarása, rajtszám levétele, verseny hivatalos személyzet (orvos, mentős, rendőr, polgárőr, szervező) utasításának megtagadása, határidőn túli beérkezés, segítségnyújtás elmulasztása, másik versenyző szándékos akadályozása és sportszerűtlen magatartás, ittasság, befolyásoltság. Kizárás esetén pénzvisszafizetés nincs. Óvást írásban lehet benyújtani, melyet a szervezők kivizsgálnak.

A verseny helyszínein elhagyott értékekért, személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek továbbiakban a szervezők tulajdonát képeik. Részvételeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy rólad fotó- és/vagy videofelvétel készüljön, melyet weboldalunkon, közösségi oldalainkon további hozzájárulásod nélkül felhasználhassunk.

A chippel rendelkező versenyzők a csak a rajtnál és a célba érkezéskor haladjanak át a kapun. A rajt-cél kapu mellett felállított érzékelőt eltakarni, elé állni vagy hozzányúlni tilos!

A Rácalmási sziget egy részlete - racalmasiszigetfutas.hu

Fotó: Dubniczki Attila

A versenypályát a szervezők táblákkal kijelölik. A pálya kétséges pontjaira útbaigazító táblákat vagy személyeket biztosítunk. A pálya már meglévő utakon halad. A pályán való eltévedésért a rendezők nem tudnak felelősséget vállalni. Az esetleges problémákat kérjük a kölcsönös megértés és udvariasság jegyében kezelni. A verseny aszfalt-, salakos-, füves- és erdei utakon halad. Az útviszonyokból adódó sérülésekért szervezők felelősséget nem vállalnak. Versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán előfordulhatnak olyan tereptárgyak és útburkolati hibák, egyenetlenségek, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia. Az útvonal, a frissítő pontok helyének és az indítási időpontok módosításának jogát a szervezők fenntartják. Az esetleges változásokról legkésőbb a verseny napján tájékoztatást adnak.

A versenyzőt nem kísérheti senki.

A frissítőpontban kínált ételt és italt mindenki saját felelősségére fogyasztja el, annak mennyiségét úgy állapítja meg, hogy a következő frissítőpontig elegendő legyen számára. A frissítőpontok helye a honlapon előre fel van tüntetve.

A közlekedési utak nem lesznek lezárva, a versenyző köteles betartani a KRESZ szabályait.

Tekintve, hogy nyári, vízparti és erdei futásra invitálunk benneteket, gondolni kell az élősködők elleni védelemre is. A verseny alatt ajánlatos megfelelő szúnyog- illetve kullancsriasztó szerrel bekenni magatokat, ruhátokat. A verseny után vizsgáljátok át alaposan testrészeiteket!

Köszönjük a fentiek betartását, jó versenyzést kívánunk!

Adatvédelem

Honlapunk legtöbb oldalát anélkül tekintheted meg, hogy bármiféle személyes információt szolgáltatnál magadról. Weboldalunkon azonban fellelhetőek olyan szolgáltatások is, melyek igénybevétele regisztrációhoz kötött, tehát szükség van a regisztrációdra és azonosításodra. Ezen esetekben az általad megadott adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, és gondoskodunk arról, hogy azokhoz illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá. Adataidat harmadik fél számára nem szolgáltatjuk ki, kizárólag a nevezéssel kapcsolatos hivatalos ügyintézés során használjuk fel a veled való kapcsolattartásra, valamint a számlázással kapcsolatos kötelező adatszolgáltatásra.

Bármikor kérheted személyes adatainak módosítását vagy törlését. Amennyiben honlapunkon keresztül bármilyen formában személyes adatokat adsz meg, abban az esetben hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a racalmasiszigetfutas.hu üzemeltetője a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvántartsa és kezelje.

Hivatalos versenyzési feltételek és általános szabályok kerékpárosoknak

Terepkerékpár verseny

Célja:

Kerékpáros versenyzési lehetőség biztosítása valamennyi korosztály, amatőr sportolni vágyó és profi sportolók számára. A sportág minél szélesebb körben történő népszerűsítése.

Jellege:

Hobbi terepkerékpár verseny. A verseny nyílt, bárki indulhat, aki elfogadja a versenyszabályzatot. Kerékpározás a természetben, a Duna-Ipoly természetvédelmi területen, különféle terepviszonyok (füves, salakos, erdei út, aszfalt) között.

Hivatalos versenyzési feltételek, általános szabályok – Kerékpáros kiegészítés

  • A verseny teljesítéséhez az útviszonyok miatt terepkerékpár ajánlott.
  • A versenyt csak emberi izomerővel meghajtott kerékpárral szabad teljesíteni.
  • Fejvédő viselése – becsatolt állapotban – minden pályára lépő számára kötelező!
  • Működőképes mobiltelefon kötelező!

A pálya lerövidítése, versenytárs szándékos akadályoztatása vagy egyéb sportszerűtlen megatartás kizárást von maga után.

Az előzésre kerülő versenyzőnek elsőbbséget kell adni az őt előzőnek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik. Minden résztvevőre vonatkozik a másokra való odafigyelés és a fair play szabálya.

A szabályok be nem tartása a rendezőség döntése alapján figyelmeztetést és kizárást is eredményezhet.

A versenyen való részvétel teljes mértékben saját felelőségre történik, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, anyagi kárért a rendező, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve kártérítésre nem kötelezhetőek. A sérülések ellátását a helyszínen mentőautóval biztosítjuk.

Tilos a versenyzőt bármilyen formában (futva, kerékpárral, autóval) kísérni.

Tilos a kerékpárt lecserélni a verseny alatt.

A rajthoz állás érkezési sorrendben történik. A baleset megelőzése érdekében lehetőleg a profi versenyzők álljanak az élre.

A verseny nem lezárt pályán halad. A verseny szakaszán minden versenyzőnek be kell betartani a KRESZ szabályait, figyelembe véve a közúti forgalmat és a versenytársakat is.

Azok a versenyzők, akik a versenyt bármilyen indokból nem akarják folytatni, kötelesek a szervezőknek a megadott segélyhívó számon ezt haladéktalanul jelezni. Amennyiben ez nem történik meg, a szervező fenntartja magának a jogot, hogy a versenyzőt annak saját költségére kerestesse.

Sérülés vagy műszaki probléma esetén a szervezők által megadott számon kérhetnek segítséget.

Tilos az illegális teljesítményfokozó szerek használata. A verseny szervezője elhatárolja magát mindenkitől, aki nem megengedett szerek használatával magának előnyt szerez. Ennek bizonyítottsága azonnali kizáráshoz vezet.

A Duna-Ipoly nemzeti park területén érvényes környezetvédelmi szabályok betartása kötelező!

Fülhallgató használata nem ajánlott, a versenyzőtársakkal szükséges kommunikáció (előzésre figyelmeztetés) fenntartása érdekében.

Köszönjük a fentiek betartását, jó versenyzést kívánunk!

Adatvédelem

Honlapunk legtöbb oldalát anélkül tekintheted meg, hogy bármiféle személyes információt szolgáltatnál magadról. Weboldalunkon azonban fellelhetőek olyan szolgáltatások is, melyek igénybevétele regisztrációhoz kötött, tehát szükség van a regisztrációdra és azonosításodra. Ezen esetekben az általad megadott adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, és gondoskodunk arról, hogy azokhoz illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá. Adataidat harmadik fél számára nem szolgáltatjuk ki, kizárólag a nevezéssel kapcsolatos hivatalos ügyintézés során használjuk fel a veled való kapcsolattartásra, valamint a számlázással kapcsolatos kötelező adatszolgáltatásra.

Bármikor kérheted személyes adatainak módosítását vagy törlését. Amennyiben honlapunkon keresztül bármilyen formában személyes adatokat adsz meg, abban az esetben hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a racalmasiszigetfutas.hu üzemeltetője a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvántartsa és kezelje.