Távok és pályák

3 km – Gyermek- és kezdő futam

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb távja a 3km, mely a helyszínen sárga színnel lesz jelölve. Ez a táv elsősorban a 12 év alatti gyermekek és kezdő futók számára lett kitalálva, de mindenki részt vehet rajta, aki csak úgy futna egy rövidet. Minden 3km-es távon induló versenyző a sárga jelzésű pályát kell kövesse (egy jelzőtáblával fogtok találkozni).

Az 3 km-es táv rajtja délelőtt 9 óra 00 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón a Duzsloki dűlőre, ami után rátérünk a szántóföldre a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Nemsokára jobbra, a földes útra kanyarodva a Duna mellett futunk tovább. Az erdős részből kiérve ismét jobbra fordulunk és az emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 3km

Szintemelkedések a 3 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

5 km futás

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb felnőtt távja az 5 km, mely a helyszínen zöld színnel lesz jelölve. Minden 5 km-es távon induló versenyző a zöld jelzésű pályát kell kövesse.

Az 5 km-es táv rajtja délelőtt 10 óra 10 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után az aszfalt úton lefutunk a Nagy-szigetre bevezető hídhoz. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen dél felé futunk kb. 861 métert, majd balra fordulunk az erdő hűs belsejébe vezető útra. Az erdei út végén elérjük a 2. frissítő állomást. Frissítés után ismét balra fordulva észak felé haladunk. A sziget északi pontjánál újra balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 5 km

Szintemelkedések az 5 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

11 km futás és gyaloglás

A Rácalmási Szigetfutás közepes távja a 11 km, amely futva és gyalog is teljesíthető, és amely a helyszínen kék színnel lesz jelölve. Minden 11 km-es távon induló versenyző a kék jelzésű pályát kell kövesse.

A 11 km-es gyalogló táv rajtja délelőtt 10 óra 00 perc.
A 11km-es futó táv rajtja délelőtt 10 óra 20 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal:A rajt után két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón a Duzloki dűlőre ami után rátérünk a szántóföldre a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. 800m után jobbra fordulunk, átfutunk a szántóföldön, majd a Duna parton húzódó földes úton jobbra kanyarodva a Duna mellett elfutunk a Nagy-szigetre bevezető hídig. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen a fák árnyékának hűvösében elfutunk a sziget déli sarkához. Itt balra tartva folytatjuk utunkat a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk
a 2.frissítő állomással. Az északi saroknál ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva találkozunk a 3.frissítő állomással. Innen már csak egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 11 km

Szintemelkedések a 11 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

22 km futás és terepkerékpározás

A Rácalmási Szigetfutás leghosszabb futótávja, és egyben kerékpáros távja a 22km, amely egészen pontosan 22,5km, és amely a helyszínen piros színnel lesz jelölve. Minden 22km-es távon induló versenyző a piros jelzésű pályát kell kövesse.

A 22km-es kerékpáros táv rajtja délelőtt 9 óra 50 perc.
A 22 km-es futótáv rajtja délelőtt 10 óra 00 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón a Duzloki dűlőre ami után rátérünk a szántóföldre a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. 800m után élesen jobbra kanyarodva észak felé vesszük az irányt. A salakos-földes dűlő út végén jobbra lefutunk a Hattyú utcán. Vigyázat, betongerendás fűcsomós az út, bokára fokozottan figyelni kell! Az út végén ismét jobbra fordulva dél felé futunk a szántóföld és a Duna mellett a Nagy-szigetre bevezető hídig. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen a fák árnyékának hűvösében elfutunk a sziget déli sarkához. Itt balra tartva folytatjuk utunkat a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk a 2.frissítő állomással. Az északi saroknál ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva találkozunk a 3.frissítő állomással. A hídon átkelve balra fordulunk és a kerékpár utat követve elfvégig futunk a Barina patakig, ahol végig futunk. A végén, az Arany Jánoson balra egyenesen tovább a Szélescsapáson, balra le a Jégmadár utcáig. Ott ismét balra fordulva lefutunk az aszfaltos út végéig, ahol jobbra fordulva visszatérünk a kerékpárútra és elfutunk annak végéig. Itt találkozunk a 4.frissítő állomással. Az út végén jobbra felkapaszkodunk egy kisebb emelkedőn és jobbra kanyarogva visszatérünk a kerékpárútra, melyen visszafelé futunk tovább. A kerékpárút és a Szigony utca Y-elágazásában találkozunk a 5.frissítő állomással. Itt balra tartva letérünk a kerékpárútról és a Szigony utcán keresztül elérjük a Kis Ernő utcát. Ezen végighaladva megérkeztünk a célhoz, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 21 km

Szintemelkedések a 22 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km