Távok és pályák

2,8 km – Gyermektáv

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb távja a 2,8km, mely a helyszínen sárga színnel lesz jelölve. Ez a táv kizárólag 12 év alatti gyermekek számára elérhető. Minden 2,8km-es távon induló versenyző a sárga jelzésű pályát kell kövesse (egy jelzőtáblával fogtok találkozni).

Az 2,8 km-es táv rajtja délelőtt 9 óra 20 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után az aszfaltos lejtő felénél balra átfutunk a vízelvezető csatornán a szántóföld irányába. A füves földúton észak felé haladva futunk tovább a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Az ösvény végén jobbra fordulunk, majd nemsokára ismét jobbra, a földes útra kanyarodva a Duna mellett futunk tovább. Az erdős részből kiérve ismét jobbra fordulunk és az emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

Szintemelkedések a 2,8 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

5,5 km

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb felnőtt távja az 5,5 km, mely a helyszínen zöld színnel lesz jelölve. Minden 5,5 km-es távon induló versenyző a zöld jelzésű pályát kell kövesse.

Az 5,5 km-es táv rajtja délelőtt 11 óra 00 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után az aszfalt úton lefutunk a Nagy-szigetre bevezető hídhoz. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen dél felé futunk kb. 861 métert, majd balra fordulunk az erdő hűs belsejébe vezető útra. Az erdei út végén elérjük a 2. frissítő állomást. Frissítés után ismét balra fordulva észak felé haladunk. A sziget északi pontjánál újra balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 5,5 km

Szintemelkedések az 5,5 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

11 km

A Rácalmási Szigetfutás közepes távja a 11 km, amely egészen pontosan 11,25 km, és amely a helyszínen kék színnel lesz jelölve. Minden 11 km-es távon induló versenyző a kék jelzésű pályát kell kövesse.

A 11 km-es táv rajtja délelőtt 11 óra 05 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal:A rajt után az aszfaltos lejtő felénél balra átfutunk a vízelvezető csatornán a szántóföld irányába. A füves földúton észak felé haladva futunk tovább a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Az ösvény végén jobbra fordulunk, majd a Duna parton húzódó földes úton jobbra kanyarodva a Duna mellett elfutunk a Nagy-szigetre bevezető hídig. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen a fák árnyékának hűvösében elfutunk a sziget déli sarkához. Itt balra tartva folytatjuk utunkat a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk
a 2.frissítő állomással. Az északi saroknál ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva találkozunk a 3.frissítő állomással. Innen már csak egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 11 km

Szintemelkedések a 11 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

21 km

A Rácalmási Szigetfutás leghosszabb távja a 21km, amely egészen pontosan 21,1km, és amely a helyszínen piros színnel lesz jelölve. Minden 21km-es távon induló versenyző a piros jelzésű pályát kell kövesse.

A 21 km-es táv rajtja délelőtt 9 óra 50 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után az aszfaltos lejtő felénél balra átfutunk a vízelvezető csatornán a szántóföld irányába. A füves földúton észak felé haladva futunk tovább a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Az ösvény végén balra felfutunk egy kisebb emelkedőn a Duzlok dűlő útig, melyen élesen jobbra kanyarodva észak felé vesszük az irányt. A salakos-földes dűlő út végén jobbra lefutunk a Hattyú utcán. Vigyázat, betongerendás fűcsomós az út, bokára fokozottan figyelni kell! Az út végén ismét jobbra fordulva dél felé futunk a szántóföld és a Duna mellett a Nagy-szigetre bevezető hídig. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon átfutva jobbra fordulunk és az ösvényen a fák árnyékának hűvösében elfutunk a sziget déli sarkához. Itt balra tartva folytatjuk utunkat a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk a 2.frissítő állomással. Az északi saroknál ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen átfutva találkozunk a 3.frissítő állomással. A hídon átkelve balra fordulunk és a kerékpár utat követve elfutunk a Barina patakig, ahol jobbra fordulva beérkezünk egy erdei ösvényre.100 méterután balra felkaptatunk a Jégmadár utcáig. Ott ismét balra fordulva lefutunk az aszfaltos út végéig, ahol jobbra fordulva visszatérünk a kerékpárútra és elfutunk annak végéig. Itt találkozunk a 4.frissítő állomással. Az út végén jobbra felkapaszkodunk egy kisebb emelkedőn és jobbra kanyarogva visszatérünk a kerékpárútra, melyen visszafelé futunk tovább. A kerékpárút és a Szigony utca Y-elágazásában találkozunk a 5.frissítő állomással. Itt balra tartva letérünk a kerékpárútról és a Szigony utcán keresztül elérjük a Kis Ernő utcát. Ezen végighaladva megérkeztünk a célhoz, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 11 km

Szintemelkedések a 21 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

Távok és pályák bringásoknak

21 km terepkerékpározás

A Rácalmási Szigetfutás hosszabb kerékpáros távja a 21km, mely a helyszínen piros színnel lesz jelölve. Minden 21km-es távon induló kerékpáros versenyző a piros jelzésű pályát kell kövesse.

A 21 km-es táv rajtja délelőtt 09 óra 10 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajt után az aszfaltos lejtő felénél balra áttekerünk a vízelvezető csatornán a szántóföld irányába. A füves földúton észak felé haladva kerekezünk tovább a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Az ösvény végén balra feltekerünk egy kisebb emelkedőn a Duzlok dűlő útig, melyen élesen jobbra kanyarodva észak felé vesszük az irányt. A salakos-földes dűlő út végén jobbra legurulunk a Hattyú utcán. Vigyázat, betongerendás fűcsomós az út! Az út végén ismét jobbra fordulva dél felé haladunk a szántóföld és a Duna mellett a Nagy-szigetre bevezető hídig. Itt találkozunk az 1. frissítő állomással. A hídon áthaladva jobbra fordulunk és az ösvényen a fák árnyékának hűvösében eltekerünk a sziget déli sarkához. Itt balra tartva folytatjuk utunkat a sziget északi sarka felé. Az északi saroknál ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz, melyen áthaladva találkozunk a 2.frissítő állomással. A hídon átkelve balra fordulunk és a kerékpár utat követve eltekerünk a Barina patakig, ahol jobbra fordulva beérkezünk egy erdei ösvényre. 100 méter után balra felkaptatunk a Jégmadár utcáig. Ott ismét balra fordulva legurulunk az aszfaltos út végéig, ahol jobbra fordulva visszatérünk a kerékpárútra és eltekerünk annak végéig. Az út végén jobbra felkapaszkodunk egy kisebb emelkedőn és jobbra kanyarogva visszatérünk a kerékpárútra. Itt találkozunk a 3. frissítő állomással. A kerékpárúton visszafelé haladunk tovább. A kerékpárút és a Szigony utca Y-elágazásában balra tartva letérünk a kerékpárútról és a Szigony utcán keresztül elérjük a Kis Ernő utcát. Ezen végighaladva megérkeztünk a célhoz, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 11 km

Szintemelkedések a 21 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km