Távok és pályák

3 km – Gyermek- és kezdő futam

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb távja a 3km, mely a helyszínen sárga színnel lesz jelölve. Ez a táv elsősorban a 12 év alatti gyermekek és kezdő futók számára lett kitalálva, de mindenki részt vehet rajta, aki csak úgy futna egy rövidet. Minden 3km-es távon induló versenyző a sárga jelzésű pályát kell kövesse (egy jelzőtáblával fogtok találkozni).

Az 3 km-es táv rajtja délelőtt 9 óra 00 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajtot követően két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón  a Dúzlok dűlőre. Kis idő után jobbra lekanyarodunk a szántóföldre és elfutunk a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Keresztülfutunk a szántóföldön, majd a vadlesnél ismét jobbra, a földes útra kanyarodva a Duna mellett futunk tovább. Az erdős részből kiérve jobbra fordulunk az aszfaltútra és az emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 3km

Szintemelkedések a 3 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

Dr.Kelen 5 km futás

A Rácalmási Szigetfutás legrövidebb felnőtt távja az 5 km, mely a helyszínen zöld színnel lesz jelölve. Minden 5 km-es távon induló versenyző a zöld jelzésű pályát kell kövesse.

Az 5 km-es táv rajtja délelőtt 10 óra 10 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: Útvonal: A rajtot követően balra majd jobbra az aszfalt úton lefutunk a Nagy-szigetre bevezető hídhoz. A hídon átfutva találkozunk az 1. frissítő állomással. Jobbra tartva az erdészúton dél felé futunk kb. 812,5 métert, majd balra fordulunk az erdő hűs belsejébe vezető ösvényre. Az ösvény végén elérjük a 2. frissítő állomást. Frissítés után ismét balra fordulva észak felé haladunk mindig egyenesen. A sziget északi pontjánál újra balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz. Itt találkozunk a 3. frissítő állomással.  A hídon átfutva jobbra majd balra kanyarodva egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 5 km

Szintemelkedések az 5 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

11 km futás és gyaloglás

A Rácalmási Szigetfutás közepes távja a 11 km, amely futva és gyalog is teljesíthető, és amely a helyszínen kék színnel lesz jelölve. Minden 11 km-es távon induló versenyző a kék jelzésű pályát kell kövesse.

A 11 km-es gyalogló táv rajtja délelőtt 10 óra 00 perc.
A 11km-es futó táv rajtja délelőtt 10 óra 20 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajtot követően két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón  a Dúzlok dűlőre. Kis idő után jobbra lekanyarodunk a szántóföldre és elfutunk a remélhetőleg ott heverésző és értetlenkedve pislogó szürkemarha csorda mellett. Keresztülfutunk a szántóföldön, majd a vadlesnél ismét jobbra, a földes útra kanyarodva a Duna mellett futunk tovább. Az erdős részből kiérve egyenesen haladva elfutunk a Nagy-szigetre bevezető hídig. A hídon átfutva találkozunk az 1. frissítő állomással. Innen jobbra fordulunk és az erdészúton a fák árnyékának hűvösében elfutunk mindig egyenesen a sziget déli sarkához. Itt találkozunk a 2.frissítő állomással. A felfrissülés után kétszer balra tartva folytatjuk utunkat mindig egyenesen a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk a 3.frissítő állomással. Innen tovább mindig egyenesen haladunk az északi sarokig, ahol ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz. Itt találkozunk a 4.frissítő állomással.  A hídon átkelve jobbra majd balra fordulva egy kisebb emelkedőn visszafutunk a kiindulási pontba, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 11 km

Szintemelkedések a 11 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km

22 km futás és terepkerékpározás

A Rácalmási Szigetfutás leghosszabb futótávja, és egyben kerékpáros távja a 22km, amely egészen pontosan 22,5km, és amely a helyszínen piros színnel lesz jelölve. Minden 22km-es távon induló versenyző a piros jelzésű pályát kell kövesse.

A 22km-es kerékpáros táv rajtja délelőtt 9 óra 50 perc.
A 22 km-es futótáv rajtja délelőtt 10 óra 00 perc.

Rajt helyszíne: Jankovich kúria hátsó bejáratánál felállított rajt-cél kapu

Útvonal: A rajtot követően két balkanyar után felfutunk a baboskerti feljárón  a Dúzlok dűlőre. Mindig egyenesen haladva elfutunk a végéig. A salakos-földes dűlő út végén jobbra lefutunk a Hattyú utcán. Vigyázat, betongerendás fűcsomós az út, bokára fokozottan figyelni kell! Az út végén ismét jobbra fordulva dél felé futunk a szántóföld és a Duna mellett a Nagy-szigetre bevezető hídig. A hídon átfutva találkozunk az 1. frissítő állomással. Innen jobbra fordulunk és az erdészúton a fák árnyékának hűvösében elfutunk mindig egyenesen a sziget déli sarkához. Itt találkozunk a 2.frissítő állomással. A felfrissülés után kétszer balra tartva folytatjuk utunkat mindig egyenesen a sziget északi sarka felé. Félúton találkozunk a 3.frissítő állomással. Innen tovább mindig egyenesen haladunk az északi sarokig, ahol ismét balra fordulva a kanyargós erdei tanösvény útvonalán visszaérünk a hídhoz. Itt találkozunk a 4.frissítő állomással. A hídon átkelve balra fordulunk és a kerékpár utat követve elfutunk a Barina patakig, ahol polgárőrség tagjai beterelnek jobbra fordulva egy erdei ösvényre,  melyen végig egyenesen haladva elérjük az 5. frissítő állomást. Innen balra fordulva folytatjuk utunkat az Arany János utcán a végéig egyenesen. Az utca végén balra lekanyarodunk a Jégmadár utcára és lezúzunk az aszfaltos út végéig, ahol jobbra fordulva visszatérünk a kerékpárútra és elfutunk annak végéig. Itt találkozunk a 6. frissítő állomással. Itt visszafordulunk és visszaindulunk a kerékpárúton amerről jöttünk. A kerékpárút és a Szigony utca Y-elágazásában segítőnk útbaigazítását követve balra tartva letérünk a kerékpárútról és a Szigony utcán keresztül elérjük a Kis Ernő utcát. Ezen végighaladva megérkeztünk a célhoz, ahol nyakunkba akasztják a megérdemelt és gyönyörű befutóérmet.

Kattints a képre, és nézd meg a google maps-en!

Rácalmási szigetfutás 21 km

Szintemelkedések a 22 km-es távon

Rácalmási szigetfutás gyerektáv 2,8km