Rácalmásról

Városunk a Duna jobb partján, Budapesttől mintegy hatvan kilométerre délre, Dunaújvárostól tíz kilométerre északra fekszik, a 6-os főút mellett és az M6-os autópálya mellett. Rácalmás gyakorlatilag az ország szívében található: az új dunaújvárosi hídon át karnyújtásnyira van a magyar puszta, közel a Velencei-tó, az egykori királyi koronázóváros, Székesfehérvár, a Balaton, de az érdeklődő turista helyben is számos látnivalót talál.

Rácalmás turisztika vonzerejét több összetevő határozza meg. A szerencsés földrajzi fekvés, a természeti kincsek, az építészeti örökség mellett mára országos ismertségre tettek szert a közösségi rendezvények is, az őszi Tökfesztivál, a tavaszi Almavirág Fesztivál és a Városnap augusztus 20-án. Az ide érkező vendégeket a falusi turizmus keretében számos szálláshely várja, de településünkön található az ország egyik legszínvonalasabb wellness-szállodája is.

Városunk látnivalói közül említést érdemel a művelődési háznak és könyvtárnak otthont adó Teleszky-kúria, a temetői Kápolnadomb oldalában álló Jankovich-kápolna, az Ófalu számos műemlékből álló építészeti öröksége, a sok-sok köztéri műalkotás, amelyek száma a Raáb Ervin Művészeti Alkotótábor révén egyre gyarapszik, de egy séta során mindenképpen érdemes felkeresni a városka templomait, valamint megcsodálni a Makovecz-sílusú városháza és iskolaépületet is. A Jankovich-kúriában helytörténeti gyűjtemény, halászati és Afrika-kiállítás várja az érdeklődőket, a Kovács Galériában pedig Kovács György festőművész állandó kiállítását lehet megtekinteni.

Rácalmás a régió egyik legsikeresebb települése, mutatják ezt a szépen gondozott ingatlanok, a virágos-parkos közterületek, a településen munkálkodó számos civil szervezet, a jó hangulatú közösségi rendezvények, s az a tény is, hogy a város lélekszáma folyamatosan növekszik. Legyen Ön is a vendégünk Rácalmáson!

Forrás és a teljes cikk: Rácalmás város hivatalos weboldala